Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

17. 10. 2018. 08:15   >>  07:54 4

VUČIĆ I ERDOGAN TELEFONOM

Turska će podržati svaki dogovor o Kosovu

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan rekao je da će podržati svaki dogovor Srba i Albanca u dijalogu o Kosovu, saopštio je kabinet Predsjednika Srbije.

Naime, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa turskim kolegom Redžepom Tajipom Erdoganom.

Erdogan je kazao da očekuje da Vučić bude njegov gost na proslavi Dana Turske 29. oktobra, kada će biti otvoren treći aerodrom u Istanbulu.

Oni su se dogovorili da tada "budu potpisani prvi ugovori o izgradnji puteva u Srbiji, posebno puta Novi Pazar - Tutin". 

"Dvojica sagovornika su se saglasila da odmah počnu pripreme i za višednevnu zvaničnu posjetu predsjednika Erdogana Srbiji u 2019. godini", navodi se u saopštenju.

Vučić i Erdogan su se saglasili da su Bošnjaci koji žive u Raško-polimskoj oblasti ili Sandžaku "most saradnje" Srbije i Turske.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније