Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta, Objavila: J.B.Č. ]

16. 10. 2018. 20:15 >> 19:58
23

MIP KOSOVA

"Lesoto nije povuklo priznanje"

Informaciju da je Kraljevina Lesoto povukla priznanje nezavisnosti, kosovsko Ministarstvo inostranih poslova ocijenilo je "dijelom destruktivnog ponašanja Srbije" sa ciljem stvaranja lažnih vijesti i širenja propagande.

"Sada je potvrđeno da su izjave Srbije u vezi sa navodnim povlačenjem priznanja od zemalja kao što su Gvineja Bisao, Liberia i Gana nikada nijesu bile istinite, već izmišljotine i mašta nekih pojedinaca u Beogradu", navodi se u saopštenju MIP-a Kosova.

Ističe se da je krajnje vrijeme da lideri u Srbiji shvate da "uspjesi Kosova, kao onaj u Jermeniji ne mogu da se zaustave niti da ostanu u tajnosti".

"Naprotiv, upravo su neke od zemalja za koje je Srbija imala pretenzija da ponovo razmatraju pitanje priznanja bile za unapređenje statusa Kosova od zemlje posmatrača u zemlju pridruženog člana", kaže se u saopštenju.

Dodaje se i da MIP Kosova sa pažnjom prati i analizira i posljednje izjave predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u vezi sa izjavama da zapadne zemlje snažno podržavaju Kosovo u namjerama za učlanjenje u druge međunarodne organizacije.

Ukazujući da Kosovo i zapadnoevropske države nastavljaju angažovanje na učlanjenju Kosova u međunarodne organizacije, MIP Kosova je naveo da je dokument o navodnom povlačenju priznanja Kosova od strane Lesota "proizveden u Beogradu da se plasira lažna vijest, upravo u vrijeme kada je Kosovo u punoj ofanzivi postajanja snažnim međunarodnim faktorom, za šta srpska diplomatija nema ni jedan instrument da je omete".

Ranije danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić je, nakon posjete Kraljevini Lesoto, saopštio da je ta država povukla svoju odluku o priznanju nezavisnosti Kosova.

Dačić je u saopštenju naveo da je primio verbalnu notu ministra spoljnih poslova te kraljevine, u kojoj jasno stoji da Lesoto povlači sve prethodne odluke "koje se mogu interpretirati tako da ona priznaje takozvano Kosovo".

Пратите нас на

Коментари23

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније