Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta ]

15. 10. 2018. 16:43 >> 16:20
1

BEJTUŠ GAŠI

Smijenjen ministar unutrašnjih poslova Kosova

Na zahtjev stranke Alijanse novo Kosovo (ANK) smijenjen je ministar unutrašnjih poslova Bejtuš Gaši, izjavio je za prištinske medije organizacioni sekretar te partije Rahim Pacoli.

"Mogu da vam potvrdim da je smijenjen jedan ministar iz redova ANK. Ne želim da spominjem imena. Partija je tražila smjenu jednog ministra iz redova stranke zbog lošeg rješavanja pitanja koji se tiču građana. Očekuje se da sada na tu funkciju bude imenovan neko drugi", kazao je Pacoli za prištinske medije.

Upitan dali će na mjesto Gašija biti imenovan Ekrem Mustafa iz Uroševca, Pacoli to nije negirao niti potvrdio.

"Još uvijek se ne zna dali dolazi Mustafa ili neko drugi", kazao je visoki funkcioner stranke i blizak rođak predsjednika partije, ministra spoljnih poslova Bedžeta Pacolija.

Gaši je prije izbora za ministra unutrašnjih poslova bio zamjenik ministra Bezbjednosnih snaga Kosova.

Ukoliko se potvrdi vijest o smjeni Gašija, on je drugi ministar unutrašnjih poslova koji je smijenjen od formiranja vlade na čelu sa Ramušom Haradinajem.

Prethodno je zbog afere "Gulenisti", kada je uhapšeno i deportovano šest turskih državljana osumnjičenih za povezanost sa pokretom Fetulaha Gulena, smijenjen Fljamur Sefaj.

I ministarka ekologije i prostornog planiranja Aljbena Rešitaj iz ANK je ranije podnijela ostavku i imenovana je za savjetnika premijera Haradinaja.

Prema zakonu o vladi Kosova premijer ima pravo da razrješava i smjenjuje ministre i te odluke ne treba da budu potvrđene od strane Skupštine Kosova.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније