Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta [ Objavio: O.Z. ]

14. 10. 2018. 21:08   >>  20:48 1

PROTEST ZBOG DAVIDA

Banjaluka: Rok vlastima do 14. novembra

Na banjalučkom Trgu Krajine večeras se ponovo okupilo oko dvije hiljade ljudi koji traže ponavljanje izbora i pravdu za stradalog 21-godišnjeg mladića Davida Dragičevića.

"Na Davidovom trgu smo 203. dan, mirno i dostojanstveno. Predsjednik je ovdje (predsjednički kandidat Saveza za pobjedu Vukota Govedarica). Meni je dijete oteto iz njedara, mučeno, masakrirano, na kraju položeno u Crkvenu", rekao je okupljenima Davor Dragičević, otac ubijenog mladića.

On je vlastima dao rok do 14. novembra da privedu pravdi ubice, zaprijetivši da će poslije toga "lično povesti ljude na život i smrt".

"Prethodnih dana pokazali smo da za pola sata na miran način možemo blokirati Banjaluku. Ne trebaju mi advokati, ne pristajem na umanjenje zločina. Kao ubio ga Đorđe Rađen (osoba koja je tvrdila da mu je David opljačkao kuću). Nije, Davida je ubila država. Kada se riješi ubistvo moga sina i sve ostale djece, tada ćemo naći spokoj", istakao je je Davor Dragičević.

Potom je najavio Vukotu Govedaricu, kao "predsjednika RS".

Govedarica je kazao da će istrajati u borbi za slobodnu RS, u kojoj će živjeti slobodni ljudi, što sada nijesu, jer aktuelna vlast, kako je naglasio, ucjenjuje penzionere, rudare, radnike, studente…

"Ja neću da pokleknem, ja nijesam čovjek koji se pogađa, ja ne trgujem u politici", kazao je Govedarica.

Istakao je da "vlast laže i da se tim lažima mora stati u kraj".

"Nema pogodbe s njima, hoću da istrajemo do konačnog cilja, da dođemo do istine i da utvrdimo stvarne rezultate izbora. Vjerujem u RS u kojoj će se reći istina o tome ko je ubio Davida Dragičevića", naglasio je Govedarica.

On je ocijenio da sa vlasti u RS, na čijem čelu je SNSD, nema budućnosti.

"Počeli su svoj mandat 2014. godine kupovinom papaka, političkom korupcijom, a završili su da ubistvom 21-godišnjeg studenta Davida Dragičevića", istakao je Govedarica.

Dodao je da poručuje "zlu da će biti pobijeđeno", te da vjeruje u RS "u kojoj neće biti povlaštenih i u kojoj će svi odgovarati za ono što su činili".

Okupljenim građanima obratila se i Aleksandra Đurović, majka Nikole Đurovića, koji je nastradao u saobraćajnoj nesreći u avgustu 2011. godine.

Ona je navela da je za smrt njenog sina direktno odgovoran bivši ministar policije Stanislav Čađo, a da su u zataškavanju tog slučaja učestvovali i aktuelni predsjednik i premijerka RS Milorad Dodik i Željka Cvijanović.

Novi skup na Trgu Krajine najavljen je za sjutra za 18 časova.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније