Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

14. 02. 2013. 11:40   >>  11:37

KOMPROMIS

Zajednica autonomnih opština kao rješenje za Kosovo?

Savjetnik predsjednika Srbije Marko Đurić je, gostujući na RTS-u, rekao da bi stvaranje zajednica autonomnih opština na Kosovu bilo realno rešenje.

„Zajednica bi imala svoju skupštinu i izvršno vijeće koje bi uticalo na oblast unutrašnjih poslova, pravosuđa i drugih oblasti života koje su bitne za opstanak ne samo srpske, već i drugih Zajednica na Kosovu“ rekao je Đurić.

On smatra da se time garantuje očuvanje ustavno-pravne pozicije Srbije i ostavlja prostor Prištini da sačuva svoju politički i pravnu poziciju o svoj trenutnom statusu.

Đurić precizira da bi se tako stvorio politički ambient za zadovoljenje minimalnih interesa obje strane.

Takođe, optimističan je povodom dobijanja datuma za početak pregovora sa EU.

„Mislim da možemo sa punim pravom da kažemo da Srbija zahtijeva i očekuje da joj se pruži pozitivan signal u nastavku evropskih integracija“ rekao je Đurić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније