Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

13. 10. 2018. 12:30 >> 12:09
8

KOMŠIĆ OBJASNIO

BiH neće priznati Kosovo, imam pravo na stav

Član Predsjedništva BIH iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić rekao je da je njegov stav da Kosovo vidi kao nezavisnu državu izazvao određenu "gužvu" u Beogradu.

Ponavlja da je to njegov stav i da na njega ima pravo "svidjelo se to nekome ili ne".

"Bosna i Hercegovina, s obzirom na konstituciju Predsjedništva BiH, neće sigurno priznati Kosovo", istakao je Komšić u intervjuu za Radio Slobodna Evropa.

On je, međutim, konstatovao da BiH ima obavezu da barem nešto u međuvremenu uradi kako bi olakšala komunikaciju svojih državljana i "građana i građanki Kosova". 

"Kad je već to Srbija uradila, nema nikakvog razloga da mi to ne uradimo. Ali očigledno ovdje u BiH ima mnogo ljudi, pogotovo u politici, koji bi da budu veći katolici od samog pape", rekao je Komšić. 

Na pitanje kako će sarađivati sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, budući da BiH sa Srbijom ima otvoreno pitanje državne granice, Komšić kaže da to ima i sa Hrvatskom. 

"Mi poštujemo i Hrvatsku i Srbiju i očekujemo isto od njih. Ako bude takvog stava, ako to bude takav nastup i takav odgovor iz Zagreba i Beograda sarađivaćemo odlično, vjerujte", poručuje Komšić. 

On kaže i da ne želi bilo kakvu vrstu konflikta, niti zategnutih odnosa, ali da se neke stvari moraju poštovati. 

"Mora se poštovati ova zemlja, moraju se poštovati njene granice, mora se poštovati naše dostojanstvo kakvi god da smo", zaključio je Komšić. 

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније