Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

08. 08. 2013. 21:06 >> 21:08

JABLANICA

Požar se nekontrolisano širi ka Konjicu

Požar sa kojim se vatrogasci danima bore na području Jablanice, u poslijepodnevnim satima izmakao je kontroli, a izuzetno tešku situaciju dodatno otežava visoka temperatura.

Direktor Profesionalne vatrogasne brigade Jablanica Omer Drežnjak rekao je da su izgubili kontrolu nad požarom, koji bjesni iznad putne komunikacije prema Mostaru.

"Nažalost, požar je napredovao, a mi nismo. U ovom trenutku ne možemo ništa uraditi", rekao je Drežnjak.

On je naveo da je situacija ispod Donje Jablanice pogoršana, pa požar direktno ugrožava putnu i željezničku komunikaciju prema Mostaru, prenose federalni mediji.

Dio požara u Draganjskoj planini ide prema opštini Konjic.

U gašenju požara iznad Jablanice juče su učestvovala dva kanadera iz Hrvatske, a i u narednom periodu se očekuje njihov angažman.

Požar je izbio prije devet dana u podnožju planine Prenj na području opštine Jablanica, nakon udara groma.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније