Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: F.R. [ Beta ]

10. 10. 2018. 14:36 >> 14:28
18

DŽUDO PORUČIO

"Autonomija Sandžaka strateški cilj Samoopredjeljenja"

Kandidat za vijećnika Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV) Srbije sa liste "Samoopredjeljenje" Esad Džudžo izjavio je danas da je njihov strateški cilj autonomija Sandžaka.

On je na konferenciji za novinare kazao da postoji najmanje sedam istorijskih i kulturoloških razloga utemeljenja zahtjeva za autonomiju Sandžaka, od "1373.  kada je kralj Tvrtko i pripojio tu teritoriju Bosni do 1991.  kada su se građani na referendumu izjasnili za autonomiju".

"Autonomija Sandžaka je prirodno pravo građana na slobodu, na samoopredjeljenje istorijske i tradicionalne pokrajine. To je amanet i osnovni politički mehanizam za zaštitu identiteta i pravo na politički, socijalni i ekonomski razvoj budućih generacija", rekao je Džudžo.

On je dodao da je zalaganje za autonomiju Sandžaka omogućeno članom 10 stav 14. Zakona o nacionalnim savjetima nacionalnih manjina.

Izbori za novi saziv Bošnjačkog nacionalnog vijeća biće održani 4. novembra.

Пратите нас на

Коментари18

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније