Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

14. 02. 2013. 11:36   >>  11:33

ADVOKATI PONUDILI KAUCIJU?

Mišković i sin mogu da se brane sa slobode

Nakon što je na Kipru saslušana Tatjana Jeronimides, direktorka Miškovićevog preduzeća „Hemslejd“ sa sjedištem u Nikoziji, nema planiranih svjedoka.


Nakon što su dobili zvaničnu potvrdu da je saslušana posljednji svjedok, Jeronimides, advokati će odlučiti s klijentima za koju će se opciju opredijeliti i tražiti puštanje iz pritvora. Navodno će za to, kako tvrdi Blic, ponuditi kauciju u visini štete za koju se terete Miškovići, a to je oko 20 miliona eura.

Miroslavu i Marku Miškoviću, kao i Đuraškoviću pritvor je produžen do 9. marta, ali oni imaju pravo da prije isteka tog roka traže puštanje iz pritvora.

Miškovićima i Milu Đuraškoviću, vlasniku „Nibens grupe“, određen je pritvor po tri osnova: da ne bi uticali na svjedoke, zbog opasnosti od bjekstva i zbog uznemiravanja javnosti.

Uticaj na svjedoke je najvažniji razlog, a sud ima mogućnost da zbog opasnosti od bjekstva izrekne druge mjere: oduzimanje putnih isprava i obavezno javljanje policiji, kao i kućni pritvor sa elektronskim odašiljačem ili bez njega.

Advokati Miškovića ranije su razmatrali da daju kauciju u visini štete za koju se terete otac i sin, koja je oko 20 miliona eura.

I ranije su mediji pisali da su advokati Miškovića nudili kauciju kako bi on branio sa slobode, ali je tada to demantovalo i Tužilaštvo za organizovani kriminal i Miškovićev advokat Zdenko Tomašević. On je objasnio da po srbijanskom Zakonu o krivičnom postupku nije ni moguće ponuditi kauciju u slučaju kada sud odredi pritvor zbog mogućeg uticaja na svedoke.

Međutim, priča o davanju garancija za odbranu Miškovića sa slobode ponovo se aktuelizovala jer su svi planirani svjedoci saslušani, pa je samim tim uklonjen i jedan od osnova pritvora- moguće uticanje na svjedoke.

S druge strane, kako pišu Novosti, branioci Mila Đuraškovića, vlasnika ,,Nibens grupe", uložiće žalbu na rješenje kojim je njihovom klijentu produžen pritvor za još 30 dana. Kako saznaje taj list, i Đuraškovićevi advokati tražiće da mu se omogući odbrana sa slobode ili da se donese odluka o kućnom pritvoru uz nošenje elektronske narukvice za praćenje kretanja.

Konačnu odluku o puštanju donijeće Apelacioni sud u Beogradu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније