Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

02. 10. 2018. 15:35   >>  15:15 6

O USTAVNIM PROMJENAMA

Zaev počinje razgovore sa opozicijom

Premijer Makedonije, Zoran Zaev, najavio je da će od danas početi razgovore sa opozicionim partijama o mogućnosti za postizanje dvotrećinske većine u parlamentu, potrebne za sprovođenje Dogovora sa Grčkom i promjenu imena države.

"Za nekoliko dana znaće se da li postoji ambijent za postizanje dogovora sa opozicijom", rekao je Zaev, prenosi Radio Slobodna Evropa.

On vjeruje da postoji kapacitet za održavanje prevremenih parlamentarnih izbora, koji su, kako je rekao, poslednja opcija ukoliko se ne postigne dogovor sa opzicionim poslanicima.

Ipak, nada se da će do dogovora doći.

"Procesi ne mogu da budu zamrznuti i da stoje u mjestu, stvari moraju da se kreću naprijed", rekao je Zaev.

Dodao je da, ukoliko se ne postigne dogovor, prevremeni parlamentarni izbori mogu da budu organizovani do kraja novembra.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније