Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

07. 08. 2013. 19:00 >> 19:00

BEOGRAD

Potpisan memorandum o saradnji Srbije i UAE

Ministar građevinarstva i urbanizma Srbije Velimir Ilić i direktor kompanije „Global Capital Advisors Management“ iz Ujedinjenih Arapskih Emirata(UAE), Arun Ramsvaropji Pančarija potpisali su danas u zgradi Vlade Republike Srbije, memorandum o saradnji ove kompanije sa Republikom Srbijom, javlja agencija Anadolija.

 

 

Cilj ovog memoranduma je formiranje zajedničkog preduzeća Vlade Srbije i kompanije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, koje će se baviti finansiranjem i razvojem  industrijskih i infrastrukturnih projekata u Srbiji.

Kako  ne bi bilo promašenih investicija, prema riječima Velimira Ilića, potrebno je prvo uraditi kvalitetne studije i projektnu dokumentaciju nakon čega bi se počelo sa realizacijom projekata.

„Mi nećemo da radimo političke projekte, mi radimo projekte koji donese profit, projekte koji će sami sebe isplatiti", rekao je Ilić.

„Global Capital Advisors Management“ kompanija bi prema riječima Ilića ulagala u projekte kao što su turizam, agrobiznis, stanogradnja i autoputevi.

Projekti će biti finansirani iz Fonda u koji će kompanija iz Ujedinjenih Emirata uložiti između deset i 15 miliona evra. Ovaj novac, kako kaže  Pancharija, namijenjen je “za sam početak, za studiju o izvodljivosti i za daljne pripremne faze, a sami troškovi projekta koji će dalje uslediti biće  viši.“

On je istakao da će sva ulaganja ove kompanije u Srbiju biti transparentna, a kontrolisaće ih međunarodni odbor, koji će biti sastavljen od članova obje strane potpisnice ovog memoranduma.

Potpisivanju memoranduma pored potpisnika, prisustvovali su i savjetnik ministra spoljnih poslova Ujedinjenih Arapskih Emirata Mohamed Al Suvaidia i premijer Srbije, Ivica Dačić koji je rekao da je ovo dobar nagovještaj velikih projekata u zajedničkom interesu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније