Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

(N1)

24. 09. 2018. 22:17 >> 21:59
12

VUČIĆ PRIZNAO

"Moja politika oko Kosova doživjela poraz"

Predsjednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je da je njegova politika da Srbija dosta toga sačuva na Kosovu doživjela poraz jer, kako je kazao, Srbi više vole da izgube sve.

Vučić je, na sjednici Glavnog odbora SNS-a, rekao da se tokom pet godina pregovora o Kosovu suočavao sa najvećim pritiscima.

"A kada smo pokušali nešto da dobijemo, sve smo izgubili i ispustili zahvaljujući sopstvenoj neodgovornosti", tvrdi lider naprednjaka.

Priznao je, kako je rekao, da je njegova politika u vezi sa Kosovom u Srbiji doživjela poraz.

"Ta moja politika da Srbija dosta toga sačuva na Kosovu je doživjela poraz. Srbi vole da izgube sve. Više vole da plaču nad nečim što ostane daleko, nego da imaju nešto u rukama", ocijenio je Vučić.

Dodao je da je prvu rundu dobila "Srbija plakanja, a ne Srbija koja pobjeđuje".

Vučić je poručio i da su u istom kolu Sonja Biserko, Sava Janjić i Rada Trajković i oni koji su tobože najveći nacionalisti.

Predsjednik Srbije je rekao i da je njegov govor u Kosovskoj Mitrovici bio govor diskontinuiteta sa politikom Slobodana Miloševića, ali da to niko nije želio da čuje, "jer je regionu potrebna loša, svađalačka Srbija koja prijeti ratovima".

On je naveo da mnogi akteri sa Zapada ne žele da se Srbija miješa u pitanje Kosova i da je to proizvod neodgovorne i katastrofalne ranije politike.

"Sami smo sebe izbacili iz UN-a, 2012. godine smo sami donijeli presudu protiv sebe (Međunarodnog suda pravde), 2011. smo postavili granicu na Brnjaku između Srba i Srba", rekao je Vučić.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније