Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92/Tanjug, Objavio: I. P. ]

22. 09. 2018. 13:13   >>  12:53 6

TAČI BI PRISTAO

Ambasada u Jerusalimu, u zamjenu za priznanje Kosova

Izraelski list Džeruzalem post prenio je da je kosovski predsjednik Hašim Tači izjavio da bi otvorio kosovsku ambasadu u Jerusalimu u "zamjenu" za priznavanje Kosova.

U vijesti, koju su prenijeli i drugi izraelski mediji, Dzeruzalem post se poziva na prištinsku agenciju Kosova pres, koja navodi da je Tači to kazao u intervjuu Televiziji "Vizion Plus" u Albaniji, koji je emitovan prošle noći.

"Ukoliko bi Izrael priznao Kosovo, ja bih otvorio kosovsku ambasadu u Jerusalimu", rekao je Tači. 

Navodi se da je on dodao, u vezi s odlukom predsjednika SAD Donalda Trampa da prebaci ambasadu iz Tel Aviva u Jerusalim, da "Kosovo nikada ne bi glasalo protiv američkih interesa". 

"Odnosi Republike Kosova sa SAD su izvanredni. Ja sam se sastao sa predsjednikom Trampom i njegov pristup nama isti je kao i u slučaju prethodnog predsjednika. SAD stopostotno podržavaju budućnost Kosova", tvrdi Tači. 

Na sajtu albanske televizije "Vizion Plus" može se pročitati dio intervjua koji je Tači dao novinaru Sokolju Balji, u emisiji "Real story", u kojem ponavlja da je korekcija granica jedini način da Srbija prizna Kosovo i da ona ne uključuje pristupanje Prešava, Medveđe i Bujanovca Kosovu, ali ni to da sjeverni dio Kosova bude dio Srbije. 

Dio koji se tiče odnosa sa Izraelom na sajtu te televizije nije moguće pronaći.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније