Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Blic/Objavio: I. P. ]

22. 09. 2018. 12:00   >>  11:42 12

KOHA DITORE

Tači bi da vrati Srbiji djelove teritorija Zubinog potoka i Leposavića

Predsjednik Kosova Hašim Tači namjerava da pravno obavezujućim sporazumom o normalizaciji odnosa sa Beogradom Srbiji vrati ono što je sam nazvao "poklonom (visokog funcionera SFRJ Aleksandra Leke) Rankovića", odnosno djelove opštine Leposavić, zajedno sa Leškom, kao i dio teritorije opštine Zubin Potok, piše današnja "Koha ditore".


Analitičari za taj list ocjenjuju da Kosovo "ne treba da ostane talac takvih "poklona" i kažu da Tači, ustvari, time pojašnjava svoju ideju o razmjeni teritorija, koju u javnosti nudi kao "korekciju granica".

Tu ideju je predstavljao tokom javnih nastupa u televizijskim studijima izvan Kosova, ali ne i učešćem u političkim emisijama na Kosovu, navodi "Koha ditore".

Politički analitičar Imer Muškoljaj je za taj list izjavio kako ovim potezom Tači, ustvari, želi razmjenu teritorija, a ne korekciju granice od 430 kilometara, kako govori u javnosti.

Činjenicom da govori o jednom dijelu teritorije sjevera Kosova, djelovima opština Leposavić i Zubin Potok, Tači govori o razmjeni teritorija, dok će zauzvrat dobiti nekoliko sela opštine Preševo, kazao je Muškoljaj.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније