Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavila: M.L.B. [ Beta ]

19. 09. 2018. 18:57   >>  18:40

PROTEST U PRIŠTINI

Traže oslobađanje Sulejmana Seljimija

Nekoliko stotina građana protestovalo je danas ispred Palate pravde u Prištini zahtevajući oslobađanje bivšeg komandanta Oslobodilačke vojske Kosova i bivšeg ambasadora Kosova Sulejmana Seljimija.

Učesnici protesta su isticali da je Seljimi "nezakonito i neopravdano" u zatvoru.

Njegov advokat Tom Gaši je ocijenio da je protivzakonito zadržavanje u zatvoru pet godina bez ikakve sudske presude.

"Prvo su osuđeni na nezakonit način, bez ijednog kredibilnog dokaza, samo da se ispune želje nekoga. Poslije svih žalbi, Vrhovni sud Kosova je poništio u cjelosti sve presude još 11. juna i naložio ponovno suđenje", kazao je Gaši.

Seljimi je uhapšen 24. maja 2013. godine dok je obavljao funkciju ambasadora Kosova u Albaniji. Optužen, a kasnije osuđen na šest godina zatvora za izvršenje ratnih zločina tokom rata na Kosovu 1998. godine u predmetu "Drenica 1".

Vrhovni sud Kosova je sve optužene u predmetima "Drenica 1" i "Drenica 2" vratio na ponovno suđenje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније