Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

17. 09. 2018. 19:03 >> 19:36
16

U BANJALUCI

Kačavenda predvodio litiju, Dodik ga pratio

Pažnju u medijima danas je izazvalo pojavljivanje penzionisanog episkopa zvorničko-tuzlanskog, Vasilija Kačavende na svečanoj liturgiji povodom osveštavanja srpsko-ruskog hrama u Banjaluci. Kačavenda, koji je 2012. optužen za pedofiliju, je i predvodio svečanu litiju banjalučkim ulicama, dok je iza njega išao cijeli državni vrh Republike Srpske.

Penzionisani vladika Kačavenda, predvodio je svečanu litiju banjalučkim ulicama i prisustvovao arhijerejskoj liturgiji povodom osveštanja temelja srpsko-ruskog hrama.

Iza njega je bio politički vrh Republike Srpske, predjsednik Milorad Dodik, predsjednik NSRS Nedeljko Čubrilović, potpredsjednik NSRS Nenad Stevandić, ministar industrije u Vladi RS Petr Đokić, javlja Buka.

Podsjetimo, Kačavenda je penzionisan prije pet godina zbog otvorenih optužbi za pedofiliju. Taj slučaj nikad nije do kraja rasvijetljen.

Javni skandal je izbio u novembru 2012. godine, kada su Sinodu SPC, prema pisanju medija, predati i video snimci, kao dokaz o navodnom zlostavljanju dječaka i mladih bogoslova.

Sveti Sinod SPC nikad ovu istragu nije doveo do kraja, a u aprilu 2013. je prihvatio episkopovu ostavku “iz zdravstvnih razloga”.

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније