Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta; Objavila: J.B.Č. ]

09. 09. 2018. 18:51 >> 18:33
18

VESELJI O POSJETI VUČIĆA

Nastavlja se tradicija Slobodana Miloševića

Predsjednik Skupštine Kosova i lider Demokratske partije Kosova Kadri Veselji izjavio je danas da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i današnjom posjetom Kosovu dokazao da srpsko rukovodstvo nastavlja tradiciju nekadašnjeg predsjednika Jugoslavije Slobodana Miloševića.

Ističući da je bio protiv posjete srpskog predsjednika Gazivodama, ali da je posjeta prihvaćena na zahtjev međunarodnih predstavnika, Veselji je rekao da je Vučić zloupotrebio dozvolu demonstrirajući na brani Gazivode političku hegemoniju.

"Dobrosusjedstvo i mir su bili i ostali osnovni ciljevi Kosova. Kosovo vjeruje da je put dijaloga i saradnje jedina mogućnost da se prevaziđu nesporazumi iz prošlosti i da se krene naprijed na putu evroatlantskih integracija. U duhu tih principa donijeli smo odluku da dozvolimo posjetu predsjednika Srbije", kazao je Veselji, a prenosi RTK.

Veselji je dodao da je dobro što je Vučić posjetio Kosovo, jer je još jednom dokazao da su srpski lideri nastavili tradiciju Slobodana Miloševića.

"Oni ne dolaze da pomažu i zaštite Srbe na Kosovu, nego dolaze da promovišu sebe. Kao i uvijek sa starom retorikom i protiv mirne budućnosti. Pokušajavaju da nas blokiraju, česte posjete sa provokativnim tonom u ovih 19 godina svjedoče da treba da mislimo i posvetimo se još više jačanju države", dodao je Veselji.

Kosovo i njegovi građani su i danas dokazali da nemaju ništa protiv Srba, ali da su protiv provokativnog ponašanja, poručio je Veselji.

Пратите нас на

Коментари18

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније