Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Mina ]

08. 09. 2018. 14:21   >>  14:04 1

MERKEL U SKOPLJU

EU ima jak interes da Zapadni Balkan bude stabilan

Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je u Skoplju da EU ima jak interes za stabilnost Zapadnog Balkana i da je teritorijalni integritet važna polazna tačka za region da ostane takav kakav jeste.

"S njemačkog aspekta, ali i s evropskog aspekta, imamo veliki interes za stabilan region. Ako pogledate kartu tada gledate zemlje Zapadnog Balkana i to je ključno za stabilnost cijele EU", rekla je ona na zajedničkoj konferenciji za novinare sa premijerom Makedonije Zoranom Zaevim.

"Svim zemljama Zapadnog Balkana dali smo perspektivu ulaska u EU. Ne samo zato što mi želimo nešto dobro tim zemljama, već zato što je to u našem sopstvenom interesu", rekla je kancelarka Njemačke.

Merkelova je istakla da lično vjeruje da je "teritorijalni integritet važna polazna tačka za region da ostane takav kao što jeste i da ima još bližu saradnju u tom okviru i kada sve budu dio EU".

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније