Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

01. 09. 2018. 09:25   >>  09:08 17

ZAHVALAN NA PODRŠCI

Haradinaj: Odlični odnosi sa Hrvatskom

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj rekao je da vlada u Prištini cijeni to što ima odlične odnose sa Hrvatskom.

On je to naveo poslije sastanka sa premijerom Hrvatske Andrejom Plenkovićem u okviru Dubrovnik Foruma i zahvalio je na kontinuiranoj podršci "koju je Hrvatska dala i nastavlja da daje Kosovu u međunarodnoj konsolidaciji".

"Hrvatska tradicionalno podržava Kosovo, čak i kada Kosovo nije po ustavu imalo ravnopravan položaj sa drugim federalnim jedinicama", rekao je Haradinaj, prenio je prištinski portal "Kalkso". 

Kako je istakao, Hrvatska je važan ekonomski partner Kosova i taj trend će se nastaviti i u budućnosti kroz povećanje investicija. 

"Podrška Hrvatske za ulazak u EU je od posebnog značaja za procese kroz koje Kosovo prolazi, posebno kada je riječ o liberalizaciji viznog režima, članstvu u Savjetu Evrope, UNESKO-u i INTERPOL-u, rekao je Haradinaj. 

Prema riječima Plenkovića, Hrvatska će biti podrška Kosovu na putu evrointegracije i biće partner Kosova i lobista za jačanje međunarodne subjektivnosti i kosovskog članstva u međunarodnim organizacijama.

Пратите нас на

Коментари17

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније