Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

30. 08. 2018. 08:07 >> 07:50

VANREDNA SJEDNICA

Hoće li na Kosovu zabraniti Tačiju da priča o teritoriji?

Kosovska opozicija podnijela je zahtjev za održavanje vanredne sjednice parlamenta 4. septembra, kaže šef poslaničke grupe Demokratskog saveza Kosova Avdulah Hoti.

Kako navodi RTK2, očekuje se da će na ovoj sjednici biti usvojena rezolucija kojom će kosovskom predsjedniku Hačimu Tačiju biti zabranjeno da pregovara sa Beogradom o teritoriji.

Hoti tvrdi da je više od 80 poslanika spremno da glasa za rezoluciju na sjednici, koja će biti održana tri dana prije najavljenog nastavka dijaloga u Briselu. 

"Ovu rezoluciju ćemo poslati našim međunarodnim prijateljima, koji su pomogli državi Kosovo da dostigne tačku u kojoj je sada, o jasnoj volji građana Kosova da nijesu spremni da pregovaraju o teritoriji Republike Kosovo", naveo je Hoti na svom nalogu na Fejsbuku, na kojem je objavio i zahtjev za održavanje vanredne sjednice. 

Prištinska Koha ranije je objavila da će se dvije članice vladajuće koalicije, Alijansa za budućnost Kosova premijera Ramuša Haradinaja i Nisma Fatmira Ljimaja pridružiti opoziciji u zahtjevu za sazivanje sjednice parlamenta na kojoj bi bila donijeta rezolucija kojom bi se Tačiju zabranilo da sa Beogradom pregovara o "teritorijalnom integritetu Kosova". 

Predsjedavajući kosovskog parlamenta Kadri Veselji, koji je i predsjednik najuticajnije vladajuće DPK, kritikovao je juče opoziciju zbog takvog zahtjeva, ocijenivši ga apsurdnim i nepotrebnim.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније