Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavila M.L.B.

26. 08. 2018. 13:20 >> 13:03
4

ĐUROVIĆ SAOPŠTIO

U Srbiju dnevno uđe do 40 migranata

Direktor Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila Radoš Đurović rekao je danas da u Srbiju dnevno uđe najmanje 30 do 40 migranata iz pravca Makedonije i Bugarske, a da se pri izlazu ti ljudi kreću ka Bosni i Hercegodini i Hrvatskoj.

Đurović je za Radio-televiziju Srbije rekao i da su zbog takve rute centri za prihvat migranata i izbjeglica u djelovima Srbije blizu granice sa BiH i Hrvatskom, kakvi su centri u Adaševcu, Banji Koviljači i Obrenovcu, puni.

Upitan o tome kakve bi posljedice mogla da ima odluka Italije da ne prima migrante, koji sa krijumčarima dolaze preko mora, Đurović je rekao da "solidarnosti u Evropi još nema" i da sve zemlje gledaju da problem sada riješe van granica Evropske unije, kao i da on očekuje konkretne planove u septembru za rješavanje pitanja van EU.

On je dodao da ideja o rješavanju migrantske krize van EU ima posljedica na Balkanu.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније