Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

20. 08. 2018. 11:51   >>  11:35 5

PRIŠTINA TVRDI

Počele pripreme za demarkaciju

Članovi Komisije kosovske vlade za demarkaciju granice, prikupljanjem dokumentacije, počeli su pripreme za obilježavanje linije sa centralnom Srbijom, izjavio je predsjednik te komisije Špejtim Bulići i dodao da "ne vidi prepreku za obilježavanje granične linije", prenio je RTS pozivajući se na prištinske medije.

 

"Pripreme u komisiji, prikupljanjem faktografske dokumentacije i izradom strategije, počele su na zahtjev kosovskog premijera Ramuša Haradinaja. U ovoj situaciji postoje određene promjene graničnih linija koje su se desile u određenim periodima. Ali sve te promjene, koje su se dešavale na graničnoj liniji, pokrivene su dokumentacijom i političkim odlukama iz određenih vremenskih perioda", rekao je Bulići.

Kako se navodi, može da se očekuje da na sljedećem sastanku kosovskog predsjednika Hašima Tačija i predsjednika Srbije Alekandra Vučića u Briselu, bude razmotreno i pitanje granične korekcije.

Prištinski analitičari ukazuju da nijedna institucija nema pravo da odlučuje o teritoriji, savezima, miru, spoljnjem dugu, izuzev kosovske skupštine.

"Samo skupština može da odlučuje o pitanjima koja se odnose na teritoriju i niko drugi ", kažu analitičari.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније