Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

17. 08. 2018. 16:33   >>  16:15 1

SLOVENAČKI PARLAMENT

Šarec izabran za mandatara

Bivši slovenački glumac i komičar Marjan Šarec izabran je za mandatara za sastav nove vlade, nakon što je dobio podršku 55 od 90 poslanika u parlamentu, prenosi "Rojters".

Šarec, koji je ove godine završio drugi mandat na funkciji gradonačelnika Kamnika u sjevernoj Sloveniji, ima 15 dana da formira vladu sastavljenu od pet stranaka iz koalicije lijevog centra koju predvodi njegova stranka, što će, kako navodi britanska agencija, zavisiti od podrške ljevičarske stranke Ljevica.

Lista Marjana Šareca (LMS) koju je predvodio na izborima 3. juna, osvojila je drugo mjesto, dok je najveći broj glasova birača osvojila antiimigraciona Slovenačka demokratska stranka (SDS) bivšeg premijera Janeza Janše.

Međutim, Janša nije uspio da okupi dovoljno stranaka za formiranje koalicije desnog centra, čime ga je Šarec "gurnuo u drugi plan", navodi Rojters.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније