Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

14. 08. 2018. 20:04 >> 19:49
3

O GRANICAMA

Tači pozdravio izjavu Merkel

Kosovski predsjednik Hašim Tači pozdravio je danas izjavu njemačke kancelarke Angele Merkel o tome da nema promjena granica na Zapadnom Balkanu.

"Sve što treba da se uradi jeste da većina ćlanica EU ubjedi pet onih koje ne priznaju Kosovo, kao i Srbiju, da priznaju Kosovo u okviru tih granica. Što prije se to desi, to će biti bolje za region", napisao je Tači na svom Tviter nalogu.

Njemačka kancelarka Angela Merkel juče je nakon sastanka s predsjedavajućim Savjeta ministara Bosne i Hercegovine Denisom Zvizdićem izjavila da na Balkanu neće biti promjena granica i da to "izgleda svaki put mora da se ponavlja".

Reagujući na tu izjavu, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da stav Angele Merkel već pet godina ima i da je ona razgraničila Srbiju prihvatanjem nezavisnog Kosova.

"Ono što je rekla Angela Merkel, ako to smijem da prevedem za naše građane, kada je rekla da je protiv razgraničenja, ona nas je već razgraničila tako što je Kosovo odvojeno do Srbije i to tako da je cijelo Kosovo nezavisna država", rekao je Vučić.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније