Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

12. 08. 2018. 09:16 >> 09:01
28

DODIK PITA

Da li bi Srbija mogla da podnese da joj vrate Kosovo

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je da malo ko razmišlja o tome da li bi Srbija mogla da podnese da joj se vrati Kosovo i da Albanci dobiju 30 odsto poslaničkih mjesta, mjesto premijera ili predsjednika države.

"Da biste se legitimisali pred međunarodnom zajednicom morali biste Albancima da date 30 odsto mjesta u parlamentu, mjesto premijera, ili predsjednika Skupštine ili mjesto predsjedika države. Morali biste da uvedete njihov jezik barem u parlament. Ako neko misli da to možemo, hajde to da guramo", rekao je Dodik i dodao da misli da te spremnosti nema.

On je dodao da smatra i da bi četiri opštine sa sjevera tebalo da se reintegrišu u sastav Srbije, da se obezbjedi najviši međunarodni standardi za zaštitu srpskog naroda na Kosovu i crkvene imovine kao i da se za nju traži neka vrsta eksteritorijalnosti.

"Istorija nekad popravi svoje greške, ali sve zavisi od ljudi", rekao je Dodik.

On je naveo da, kada je pitao u Briselu što ne prihvate da se te četiri opštine reintegrišu u Srbiju, da su mu rekli da od njih to niko nije tražio.

Predsjednik RS je ocijenio da je problem srpske politike u tome što ništa ne tražimo već samo očekujemo. Ovo je vrijeme srpskog traženja, a ne očekivanja da vam neko nešto da, zaključio je Dodik.

Пратите нас на

Коментари28

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније