Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

08. 08. 2018. 14:41 >> 14:24
7

JANJIĆ VJERUJE

Podjela Kosova još nije isključena

Analitičar Dušan Janjić izjavio je danas da se iz govora predsjednika Srbije Aleksandra Vučića nije moglo zaključiti da je podjela Kosova isključena, ali da je očigledno predsjedniku sve teže da o njoj govori.

"Da ona (podjela) nije isključena govori što to stalno ponavlja (ministar spoljnih poslova Srbije) Ivica Dačić i prisustvo (ministra odbrane Srbije) Aleksandra Vulina u prvom redu sa novinarima, koji je takođe zagovornik promjena granica na Balkanu", kazao je Janjić agenciji Beta.

On je dodao i da najava predsjednika Kosova Hašima Tačija o održavanju referenduma o priključenju Preševske doline Kosovu nije ništa drugo nego jedna verzija plana o razgraničenju i podjeli, o kome su raspravljali tokom prošle i početkom ove godine Vučić i Tači.

Vučićev jučerašnji govor sam po sebi nije odavao utisak sigurnosti, jer nije pokazao snagu koju uobičajeno pokazuje kada je ubijeđen u nešto, rekao je Janjić.

"Ipak, vjerujem da će Vučić preispitati svoju politiku i da će razumjeti da to u šta ga guraju ili sjećanja na 90-te ili njegovi saradnici poput Dačića i Vulina jeste put u političku propast Aleksandra Vučića ili ljudska katastrofa Srba sa Kosova. Naravno i dodatnih 10-15 godina nove izolacije Srbije", rekao je Janjić.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније