Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

04. 08. 2018. 22:23   >>  23:18 17

PATRIJARH IRINEJ

Da se "Oluja" nikada ne desi nijednom narodu

Patrijarh srpski Irinej poručio je večeras da nasilje i stradanja srpskog naroda u hrvatskoj vojno-policijskoj akciji "Oluja" ne mogu nikada i ničim biti opravdana, da se taj zločin ne smije nikada zaboraviti, ali da je hrišćanski praštati.

"Taj zločin ne možemo nikada da zaboravimo, ali kao hrišćani pozvani smo da to oprostimo, jer je vrlina hrišćanska oprostiti onako kako gospod oprašta nama. Nadamo se da se takvo zlo više nikada nijednom narodu u istoriji neće ponoviti", rekao je patrijarh u Bačkoj Palanci na centralnom državnom skupu povodom Dana sjećanja na stradale i prognane Srbe u hrvatskoj akciji "Oluja".

Patrijarh je večeras u Bačkoj palanci služio parastos za žrtve, uz prisustvo državnog vrha Srbije i Republike Srpske. Ceremonija je počela u 20.00, a na početku je održan minut ćutanja i intonirana himna Republike Srpske i himna Srbije.

Prema podacima Komesarijata za izbjeglice i migracije Srbije, u akciji "Oluja" koja je počela 4. avgusta 1995, protjerano je više od 200.000 krajiških Srba, dok je više od 2.000 izgubilo život ili se vode kao nestali.

Пратите нас на

Коментари17

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније