Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

02. 08. 2018. 08:28 >> 08:15
5

ISTRAŽIVANJE U BIH

Srbi se najviše protive mješovitim brakovima

Skoro 39 odsto građana u BiH izjasnilo se protiv sklapanja nacionalno mješovitih brakova, a u tom protivljenju prednjače Srbi, zatim Hrvati i Bošnjaci.

Nakon sprovedenog istraživanja, od 1.000 ljudi koji su odgovarali na pitanje podržavaju li brak s pripadnicima drugih naroda, sa tim se složilo 32,7 odsto stanovnika BiH, 38,7 je protiv, a 28,6 odsto je onih koji nisu željeli da se izjasne na ovu temu, objavila je juče Agencija za istraživanje javnog mnjenja Prime Communications.

Čak 55 odsto Srba je protiv mješovitih brakova, a 34 odsto ih podržava, neodlučnih je oko 26 posto, navodi Prime Communication, prenosi HINA.

Među Hrvatima nacionalno mješovite brakove ne podržava 43 odsto ispitanih, a 21 odsto to odobrava, dok je neodlučnih čak 36 odsto.

Za mješovite brakove je 38 odsto Bošnjaka, protiv je 33, a neodlučnih 28 odsto.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније