Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

01. 08. 2013. 12:47 >> 12:47
9

USKORO NA PISTI

JAT postao Air Serbia

Vicepremijer Aleksandar Vučić i prvi čovjek nacionalne aviokompanije Ujedinjenih Arapskih Emirata, Etihad, Džejms Hogan potpisali su danas u Beogradu Sporazum o strateškom partnerstvu, kojim je Srbija "prizemljila" JAT, a dobila novu aviokompaniju Er Srbija, javio je Blic.

 

"Er Srbija" biće, prema Hoganovim riječima, najbezbjedniji avioprevoznik, koji će, prema Vučićevim riječima, do kraja godine učiniti Srbiju liderom u regionu i postati najmoćnija u radijusu zemalja sa gotovo 100 miliona stanovnika.

Prvi potpredjsednik Vlade Srbije Vučić poručio je da je danas veliki i važan dan za Srbiju, jer će srpski avion biti postavljen na pistu za uzlijetanje, a ugovor sa Etihadom, agencijom Ujedinjenih Arapskih Emirata, će Srbiji omogućiti tehnološko i poslovno okruženje u kojem će 30 miliona putnika dobiti pouzdanog prevoznika do značajnih destinacije Evrope i svijeta.

Vučić je rekao da Srbija mora da opravda povjerenje, jer će se od danas rad mjeriti po kriterijumima najrazvijenijeg dijela svijeta.

Vučić je zahvalio ministru finansija i privrede Mlađanu Dinkiću i drugim saradnicima koji su, kako je rekao, uložili mnogo energije u pravljenju nečega što predstavlja počtak i novo lice zemlje. On je zahvalio i JAT-u koji je imao "mudrosti i zrelosti" da prepozna novu viziju kompanije i zemlje.

"Krila Srbije, nova krila Srbije uskoro polijeću, već prije kraja ove godine sa 10 novih aviona", poručio je Vučić.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније