Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

26. 07. 2018. 15:03   >>  14:52 3

LJAJIĆ UVJEREN

Svako novo rješenje za Kosovo biće gore od prethodnog

Što se više odlaže rješenje kosovskog pitanja, svaki novi predlog biće gori i radikalniji za Srbiju, izjavio je potpredsjednik srpske Vlade Rasim Ljajić.

"Ako pogledate istorijski u zadnjih 25 godina, svaki svaki sljedeći predlog za Kosovo je bio gori od onog predhodnog. Svaki legitimni predstavnik Albanaca je bio radikalniji od predhodnog. Nije se pregovaralo sa onima sa kojima se možda moglo pregovarati zato što se polazilo sa maksimalističkih pozicija", kazao je Ljajić gostujući na RTS-u.

On ističe da zato treba pomjeriti stvari sa mrtve tačke prije svega zbog Srba, koji žive na Kosovu i zbog napretka zemlje, jer pregovaračka pozicija Srbije slabi što se više odlaže rješenje pitanja Kosova. 

"Mislim da sve treba staviti na sto kao opcije. Mislim da je podjela dobro, ali zakašnjelo rješenje. Bilo je ranije prilike, devedesetih godina kada ste imali realnu i vlast, moć i uticaj na Kosovu, ali sada toga nema. Prema tome, naša pregovaračka pozicija je sada daleko slabija i što više odlažemo (rješenje) mislim da će biti sve gore po nas", istakao je on. 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније