Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: F.R. [ Beta ]

24. 07. 2018. 15:27   >>  15:12 5

ZAEV ISTAKAO

"Neću dozvoliti da članstvo u NATO ugrozi opozicija"

Makedonski premijer Zoran Zaev izjavio je danas da je Makedonija blizu realizacije strateških ciljeva, članstva u EU i NATO i da neće dozvoliti da to naruše ili ugroze neodgovorni ultimatumi opozicije.

"Ostajemo posvećeni do kraja postizanju rješenja koja će omogućiti uslove za fer referendum u interesu građana, ali amnestija za politički kriminal je nemoguća", rekao je Zaev na sastanku sa njemačkim državnim sekretarom za Evropu Mihaelom Rotom.

Premijer Makdonije je juče optužio lidera opzicione VMRO DPMNE Hristijana Micovskog da ne želi da Makedonija uđe u EU i NATO, već da samo želi da uslovljavanjem podrške referendumu amnestijom spasi krivične odgovrnosti bivše rukovodstvo paritje na čelu sa Nikolom Gruevskim.

"Zakon je jednak za sve, amnestija za politički kriminal je nemoguća i posebno nećemo popustiti pod pritiskom da odstupimo od vladavine prava", rekao je premijer Makedonije Zoran Zaev, a prenijela vladina pres služba.

Mihail Rot je poručio da Makdonija i dalje može da računa na poptunu i snažnu podršku Njemačke i istakao da je predstojeći referendum trenutak odluke za evropsku budućnost zemlje.

"Odgovornost sada treba da preuzmu svi relevantni politički subjeti u Makedoniji, uključujući i opoziciju", istakao je njemački državni sekretar za Evropu.

Rot je rekao da je Makedonija datumom za pregovore sa EU i pozivom za NATO otvorila novo poglavlje u svojoj istoriji i istovremeno, kako je rekao, otvorila novo značajno poglavlje u istoriji Evrope u periodu kada je za EU mnogo važno jedinstvo svih evropskih zemalja.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније