Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta [ Objavio: O.Z. ]

20. 07. 2018. 22:59 >> 22:47
16

ZAHAROVA SAOPŠTILA

Rusi za kosovsko rješenje prihvatljivo za Srbiju

Moskva se odlučno zalaže protiv vještačkih rokova dijaloga između Beograda i Prištine i zalaže se za rješenje kosovskog problema isključivo u uslovima koji su prihvatljivi za Srbiju, izjavila je portparolka Ministarstva vanjskih poslova Rusije Marija Zaharova.

"Odlučno se protivimo vještačkim rokovima dijaloga Beograda i Prištine. Polazimo od toga da da je rješenje kosovskog problema moguće isključivo u uslovima koji su prihvatljivi za Srbiju", kazala je Zaharova agenciji Beta.

Ona je podsjetila da se u skladu sa sa Rezolucijom 1244 SB UN dijalog između Beograda i Pristine odvija uz posredništvo EU.

"Pozicija Rusije je da taj proces treba da se odvija uz poštovanje međunarodnog prava, a da je kamen temeljac za rješenje kosovskog pitanja rezolucija 1244, u skladu sa kojom je Kosovo sastavni dio Srbije", navela je ona.

Po njenim riječima, rusko-srpski odnosi imaju karakter strateškog partnerstva.

Zaharova je podsjetila da situacija oko Kosova redovna tema razgovora predsjednika Rusije i Srbije Vladimira Putina i Aleksandra Vučića, kao i ministara vanjskih poslova dvije zemlje Sergeja Lavrova i Ivice Dačića.

Zaharova je time odgovorila na pitanje kakav je odnos Moskve prema pregovorima u Briselu i kakva će reakcija Rusije biti ako sporazum između Beograda i Pristine bude postignut bez učešća Rusije i konsultacija sa njom.

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније