Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

izvor: Tanjug [ Objavio: O.Z. ]

20. 07. 2018. 18:25 >> 20:42
2

RIJEŠITI PITANJE KOSOVA

Vučić: Neće biti rata, ali...

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da se nada da do rata sa Kosovom neće doći i da će se naći rješenje. Ipak, kako ističe, svako odugovlačenje imalo bi negativne posljedice po ostala pitanja.

Komentarišući izjavu Ramuša Haradinaja da će doći do rata, ako bi došlo do podjele teritorije, Vučić je rekao da mu to nije ni prvi, ni posljednji put i izrazio nadu da nikada neće doći do rata, već do nekakvog rješenja, prenosi Tanjug.

"Pošto vidimo izjave Hašima Tačija, nemoguće je da govorite i tražite sve i da kažete čekamo dogovor. Nije dogovor ako nam kažete - sve je naše, a vi nas samo priznajte. Tu dogovora neće biti", naznačio je srpski predsjednik.

Ponovio je da je dogovor veoma važan. "Znam da je ljudima teško, da najviše vole da se nikad ništa ne dogovori, da se odugovlači, ali ne može da se odugovlači, jer će nam po drugim pitanjima biti u svemu teže i slabijoj situaciji", rekao je Vučić.

On je podvukao da je u interesu Srbije da se to pitanje riješi, ako bude moguće, a ako ne bude moguće - "ni prvi, ni posljednji pokušaj da se do dogovora dođe".

Ponovio je da će odsustvo dogovora značiti neizvjesnost u budućnosti i u više različitih oblasti, da će biti teže privlačiti investitore, jer oni imaju povjerenje u pretpristupne pregovore i dijalog i očekuju rješenje, ali će mnogi, ako ostane zamrznut konflikt, razmišljati da li da ulaze u takvu zemlju.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније