Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta [ Objavio: O.Z. ]

20. 07. 2018. 20:43   >>  20:31 10

ZBOG MIGRACIJA

Hrvatska ostala bez 32.000 stanovnika u 2017.

Hrvatska je tokom 2017. godine samo zbog migracija ostala bez 32.000 stanovnika, pošto se iz nje iselilo više od 47.000 građana, a doselilo oko 15.000.

Prema danas objavljenim podacima Državnog zavoda za statitsku, prošle godine je najviše stanovnika Hrvatske otišlo u Njemačku - 61,4 odsto, a najviše ih se doselilo iz susjedne Bosne i Hercegovine.

Među odseljenima su najbrojnije mlađe osobe, prenose hrvatski mediji.

Najviše doseljenika nastanilo se u Zagrebu, iz kojeg se najviše građana i iselilo.

U Hrvatskoj je vidljiv trend opadanja broja stanovnika, pošto ih je 2008. godine bilo 4,3 miliona, a deset godina kasnije čak 204.300 manje, prenosi Hrvatska radiotelevizija.

Iz objavljenih podataka vidi se i da je Hrvatska 2008. imala pozitivan migracijski saldo sa 7.053 više useljenih nego iseljenih osoba, ali je već od sljedeće godine taj odnos negativan.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније