Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

19. 07. 2018. 23:18 >> 23:04
2

DAČIĆ PRIŠTINI

Kosovo je čedo bivše Klintonove administracije

Ministar spoljnih poslova Srbije, Ivica Dačić, izjavio je da ukoliko Priština želi kompromis sa Beogradom ne može da postavlja maksimalističke ciljeve, poput nezavisnosti.

boxPluginImg

"Ako žele da se ide na kompromis svi treba da stavaramo atmosferu za kompromis, a ne da postavljaju maksimalističke ciljeve i zahtjeve", rekao je Dačić za TV Pink.

Komentarišući dijalog u Briselu i izjave Hašima Tačija on je rekao da je to bila predstava za kosovsku javnost, imajući u vidu da je cijelo rukovodstvo iz Prištine došlo u Brisel.

"Postoji priča da Tači hoće dijalog i da se zalaže za kompromisno rješenje, ali ga ostali ne podržavaju. Sada je Federika Mogerini pozvala sve njih na sastanak da vidi da li hoće da učestvuju u procesu ili neće", pojasnio je Dačić i dodao da je dobro da se dijalog odvija.

Komentarišući vijest da Amerika naoružava kosovske snage bezbjednosti, Dačić je rekao da ga to ne čudi jer je riječ o starim saveznicim i podsjeća da Rezolucijom 1244 nije predviđeno da Kosovo ima vojsku i da je jedina vojna sila KFOR.

Šef srpske diplomatije kaže da se takva vrsta pomoći Albancima na Kosovu ne može tumačiti u Srbiji kao prijateljsta i da će to biti tema na sastancima koje naredne nedjelje ima sa zvaničnicima američke administracije.

Vlastima u Prištini ipak poručuje da je "Kosovo čedo bivše američke administracije - Klintonove administracije", a da Sjedinjene Američke Države sada izlaze iz uobičajenog klišea i nemaju povjerenje u EU, NATO, UN.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније