Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

18. 07. 2018. 09:54 >> 09:41
3

DAČIĆ SMATRA

Važno naći zajednički interes sa SAD

Ministar spoljnih poslova Srbije, Ivica Dačić, rekao je danas da je važno da se sa SAD nađe zajednički interes da bi one bile spremne da podrže ideju Srbije da se dođe do kompromisnog rješenja o Kosovu.


Dačić je za Televiziju Prva rekao da se sljedeće nedjelje obilježava 100 godina otkako je na Bijeloj kući bila istaknuta srpska zastava, i da će u Vašingtonu tada biti premijerka Ana Brnabić, kao i da bi ceremoniji trebalo da prisustvuju potpredsjednik SAD Majk Pens i državni sekretar Majk Pompeo.

Prema njegovim riječima, to će biti "prilika za iskorak" u odnosima sa SAD.

On je takođe naveo da je poruka sa sastanka predsjednika Srbije Aleksandra Vučića s francuskim predsjednikom Emanuelom Makronom "pozitivna".

Dačić je naveo da Srbija neće skretati s evropskog puta, ali neće ni zapostavljati odnose sa drugim zemljama.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније