Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

30. 07. 2013. 18:54   >>  18:54

REKONSTRUKCIJA VLADE

Dinkić: Dačić laže

Lider URS-a Mlađan Dinkić izjavio da su poslednjih nekoliko sedmica dok se govorilo o rekonstrukciji vlade on i njegovi ministri radili, a da je Dačić igrao političku igru.

Dinkić je, kako prenosi B92, naveo da resore o kojima se danas govori, a koje je on navodno zahtjevao, nije tražio, već da je to dobio na posljednjem sastanku i razgovoru sa Ivicom Dačićem i Aleksandrom Vučićem.

„Ja ovo nijesam tražio, ovo je ponuda koju sam ja dobio. Dakle Dačić vas je lagao, meni je bilo ponuđeno da budem minsitar saobraćaja, turizma, telekomunikacije i informacionog društva", rekao je Dinkić.

Nešto ranije se pojavila informacija da je Dinkić nakon posljednjih razgovora o rekonstrukciji vlade Srbije tražio da bude potpredsednik zadužen za investicije da dobije jedno ministarstvo, ali i mjesto glavnog pregovarača sa EU za URS.

Dinkić je na konferenciji za novinare rekao da je Aleksandar Vučić podržao da Suzana Grubješić bude glavni pregovarač Srbije sa EU. Takođe je rekao da je na sastanku koji je održan između 12 i 14 časova bilo dogovoreno i da Verica Kalanović ostane na ministarskom mjestu i da i dalje vodi resor zadužen za regionalni razvoj.

„Obojica su se složila oko promjene resora ako ja prihvatim da promijenim resor i da ne vodim ni finansije ni privredu", rekao je Dinkić.

 On je ujedno istakao da je rad i saradnja sa Aleksandrom Vučićem bila dobra i korektna dok je saradnja sa Dačićem bila nešto drugačija.

Dinkić je rekao da je najveći uspjeh ove vlade dolazak komapnaije Etihad koja će od četvrtka preuzeti Jat na čemu je radio zajedno sa Vučićem.

Dodao je i da će on i URS biti konstruktivana opozicija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније