Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

11. 07. 2018. 09:50   >>  09:37 18

DAČIĆ VJERUJE

Kosovo neće biti tema razgovora Putina i Trampa

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da Kosovo neće biti tema razgovora predsjednika Amerike i Rusije, Donalda Trampa i Vladimira Putina 16. jula u Helsinkiju.

"Mislim da neće stići dotle, ima dosta drugih tema o kojima će prvo razgovarati, ali ono što je izvjesno to je da će odnosi SAD i Rusije ići u pravcu popuštanja, a ne daljeg zaoštravanja", rekao je Dačić za RTS.

Dodao je i da je to samo početak razgovora dva predsjednika i da ne treba očekivati da se prvi sastanak završi sa spektakularnim rezultatima.

Dačić je kazao i da su "prazne priče" navodi medija da će jedan od epiloga tog sastanka biti dogovor da Putin prizna nezavisnost Kosova, a Tramp Krim kao rusku teritoriju.

"To su prazne priče, ali svakako da Srbija treba da osluškuje informacije sa svih strana, da dobro analizira i dobro pretpostavi šta se dešava u međunarodnim krugovima i to znači da treba da nastavi politiku dijaloga sa susjedima i Prištinom", kazao je on.

Govoreći o pozivu Trampu da posjeti Srbiju do kraja godine, Dačić je rekao da to zavisi od mnogo međunarodnih faktora, ali da je "siguran da će posjetiti Beograd u vrijeme svog mandata".

On je ponovio da ne treba očekivati trajno rješenje za pitanje Kosova, bez uključivanja SAD i Rusije i naglasio da očekuje da će uskoro biti manje od 100 zemalja koje priznaju nezavisnost Kosova.

Пратите нас на

Коментари18

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније