Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Blic/Objavio: I. P. ]

11. 07. 2018. 08:40 >> 08:28
3

BRNABIĆ IZRIČITA

"Priština sve neodgovornija i agresivnija"

Priština se ponaša sve neodgovornije i agresivnije, ocijenila je u Londonu premijerka Srbije Ana Brnabić i istakla da su neodgovorni nastupi Prištine bacili "ogromnu sjenku" na samit o Zapadnom Balkanu u britanskoj prijestonici.

 

Brnabić je navela da je razmijenila "par riječi" sa kosovskim premijerom Ramušem Haradinajem o današnjem hapšenju petorice Srba na Kosovu i da mu je rekla da vidi da se pritisci i napadi na Srbe nastavljaju.

"Rekla sam mu da vidim da se pritisci i napadi na Srbe nastavljaju. Vidim da ste nastavili s praksom hapšenja Srba. To mi je bila samo konstatacija. Nemamo mnogo šta da kažemo jedno drugom", rekla je Brnabić, obraćajući se novinarima na marginama samita.

Prema njenim riječima, Haradinaj je "odgovorio da to nije baš tako, da su stvari mnogo komplikovanije, da oni ne žele da imaju takav odnos prema Srbima", koji žive na teritoriji Kosova.

Brnabić je kazala da su "na svu sreću, svih petorica Srba koji su uhapšeni, i pušteni".

Premijerka je rekla da "uvijek postoji neka sjenka koja se baca na sve regionalne skupove", kao što je i ovaj u Londonu, ali je poručila da Srbija ostaje posvećena saradnji.

"Ogromnu sjenku bacaju svi oni neodgovorni nastupi koje Priština ima iz mjeseca u mjesec, kako ide dalje dijalog između Beograda i Prištine", rekla je Brnabić.

Ona je ocijenila da se Priština ponaša sve neodgovornije i sve agresivnije.

"Samo od maja imamo više od 20 incidenata na Kosovu i Metohiji, napada na Srbe, privođenja Srba, krađe imovine srpskih porodica kako bi se njima onemogućio dalji život i bezbjedan život na Kosovu i Metohiji. Tako da je to uvijek neka sjenka koja se baca na sve naše regionalne skupove, ali mi kao Srbija nastavljamo da budemo posvećeni saradnji", poručila je Brnabić.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније