Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

30. 07. 2013. 17:28 >> 18:42
2

REKONSTRUKCIJA

Dačić: Vlada bez Dinkića

Premijer Srbije Ivica Dačić saopštio da će Vlada Srbije nastaviti bez URS-a i da ako SNS ne prihvati taj prijedlog slijede izbori ili „neka koalicija bez SPS-a".

 

„Mlađan Dinkić i Ujedinjeni regioni Srbije više nijesu deo vladajuće koalicije“, saopštio premijer Srbije Ivica Dačić, prenosi B92.

Srbijanski premijer je naveo da je nudio lideru URS-a Mlađanu Dinkiću da izabere nove resore za svoju stranku, ali da su njegovi zahtjevi bili neprihvatljivi.

„Ekonomija i finansije su sada ključne stvari u Srbiji i u tim sektorima bile su potrebne promjene, zbog toga sam odlučio da ih više ne vodi Dinkić", rekao je Dačić.

Premijer Srbije je podvukao i da ne dijeli isti stav o URS-u sa SNS, a za B92 nešto ranije naprednjaci nisu htjeli da potvrde da li su postigli dogovor sa Mlađanom Dinkićem, kako je su to javili izvori bliski URS-u.

„Pozvaću SNS da radimo zajedno, najbolje u interesu Srbije. Ako ne prihvate, jedino rješenje su izbori ili nova koalicija bez SPS", rekao je Dačić.

Prema saznanjima B92, Dinkić je nakon te odluke zatražio mjesto potpredsjednika vlade zaduženog za investicije, ali i ministarstvo saobraćaja, turizma, telekomunikacija i informatičkog društva kao i mjesto glavnog pregovarača sa EU za Suzanu Grubješić. Osim toga zatraženo je da Verica Kalanović ostane na svom mjestu, a da URS nastavi da kontroliše i agenciju SIEPA.

Inače, Dačić u svom obraćanju nije spomenuo mjesto ministra prosvjete Žarka Obradovića, iako se ranije nezvanično moglo čuti da ga je „nudio" tokom današnjeg sastanka sa liderima SNS i URS.

Kako je najavljeno, Dačić će o rekonstrukciji od 18 časova razgovarati sa predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, a istovremeno će konferenciju za novinare držati Mlađan Dinkić.

Odgovor naprednjaka, koje je Dačić nazvao najvažnijim partnerom, još se čeka.

Dačić, Vučić i Dinkić počeli su razgovore o rekonstrukciji Vlade juče popodne, ali poslije četvoročasovnog razgovora u kabinetu premijera nije bilo izjava.

Dogovor o rekonstrukciji Vlade nastavljen je i danas u podne. Sat i po nakon početka razgovora, u zgradu Vlade  došle su i obije ministarke iz Ujedinjenih regiona Srbije Suzana Grubješić i Verica Kalanović, kao i funkcioneri te stranke Marko Selaković i Miroslav Čučković.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније