Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavila M.L.B. [ Blic.rs ]

08. 07. 2018. 13:55 >> 13:54
29

VULIN BOŠKOVIĆU

"Kosovo nije država"

Kosovo nije država već teritorija pod privremenom upravom UN u skladu sa Rezolucijom 1244, poručio srpski ministar odbrane Aleksandar Vullin crnogorskom kolegi, ministru odbrane Predragu Boškoviću, nakon što je Crna Gora odlučila da pošllje svoje oficire u Misiju KFOR na Kosovu i Metohiji.

"Kada već Crna Gora šalje oficire u misiju na teritiriji Srbije, osnovni red je da i nas pita", naveo je Vulin reagujući na izjavu Boškovića da slanjem crnogorskih oficira u misiju KFOR Crna Gora, kako je rekao, nije izdala Srbiju, jer je Kosovo samostalna država i da je odluka donijeta u cilju doprinosa regionalnoj bezbjednosti.

"Gospodinu Boškoviću, u dnevnoj zapovjesti izgleda nije navedeno da je KFOR po definiciji statusno neutralan pa zato ministar odbrane Crne Gore glasnije od Albanije zastupa nezavisnost Kosova. Više bismo poštovali slanje crnogorskih vojnika u KFOR da su poslali bar jednog vojnika u jedinice za održavanje reda ili čuvanje manastira, umjesto dva oficira u štabu kao podršku nezavisnosti Kosova bez bilo kakvog uticaja na bezbjednost Srba", poručio je Vulin u izjavi dostavljenoj medijima.

Пратите нас на

Коментари29

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније