Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

04. 07. 2018. 07:49 >> 07:36
32

ČESTITAO DAN NEZAVISNOSTI

Vučić pozvao Trampa da dođe u Srbiju

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je predsjedniku SAD-a, Donaldu Trampu, čestitku povodom Dana nezavisnost i tom prilikom ga pozvao da posjeti Srbiju.

 

"Ovaj dan je važan za sve građane SAD, ali i za sve one koji poštuju i nalaze uzor u trajnim vrijednostima Deklaracije o nezavisnosti: da su svi ljudi stvoreni jednaki, s pravom na život, slobodu i težnju za srećom", dodao je predsjednik Srbije. 

Vučić je podsjetio da se uskoro navršava čitav vijek od kada se srpska zastava vijorila nad Bijelom kućom.

"Podsjećajući se, kroz taj svijetli primjer zajedničke prošlosti, našeg istorijskog savezništva, želim da Vam još jednom uputim poziv da u godini jubileja posjetite Srbiju, kao prvi američki predsjednik poslije, bezmalo, 40 godina. Vaša posjeta bi bila od najvećeg značaja za dalje unapređenje svekolike saradnje naših zemalja, za šta je Srbija snažno opredijeljena", navodi se u čestitki Vučića. 

On je, takođe, zahvalio na podršci koju Sjedinjene Američke Države pružaju Srbiji na evropskom putu, a posebno na podršci naporima koje Srbija čini za očuvanje mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu.

Пратите нас на

Коментари32

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније