Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

13. 02. 2013. 16:34 >> 16:36
1

LOKALNI IZBORI

Bojkot makedonske opozicije

Opozicione stranke iz makedonskog političkog korpusa okupljene u Koaliciji "Savez za budućnost" odlučile su da ne učestvuju na predstojećim lokalnim izborima u Makedoniji, koji će biti održani u martu, kao i da vrate poslaničke mandate u Sobranju.

Potpredsjednik Socijaldemokratrskog saveza Makedonije (SDSM) Gordan Georgijev rekao je danas na protestu opozicije ispred Ministarstva poljoprivrede u Skoplju da su ostavke potpisane i deponovane.

On je naveo da Koalicija neće učestvovati na lokalnim izborima,  pošto nije postignut sporazum sa premijerom Nikolom Gruevskim o  prijevremenim parlamentarnim izborima.

 

Makedonska opozicija predvođena SDSM napustila je 24. decembra prošle godine skupštinske klupe, nakon što je obezbjeđenje izbacilo novinare i poslanike opozicije.

Opozicioni poslanici protivili su se usvajanju budžeta za 2013., navodeći da je on poguban za zemlju. Oni su bili podnijeli više od 1500 amandmana.

Kao rješenje problema zatraženo je da zajedno sa lokalnim izborima, zakazanim za 24. mart, budu održani i fer i demokratski prijevremeni parlamentarni izbori, koje bi organizovala tehnička vlada u kojoj opozicija ne bi učestvovala. Vlast nije prihvatila taj prijedlog.

U Makedoniji je tokom prethodnih dana boravilo više međunarodnih zvaničnika u pokušaju da pomogne rješavanju političkog problema, ali rezultata još nema.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније