Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: F.R. [ Beta ]

26. 06. 2018. 19:00   >>  18:48 19

PLENKOVIĆ PORUČIO

"Hrvatska želi da okrene list u odnosima sa Srbijom"

Premijer Hrvatske Andrej Plenković izjavio je danas u Strazburu da Hrvatska želi da "okrene list" i da razvija političke i ekonomske odnose sa Srbijom tako da se rješavaju otvorena pitanja s partnerima s kojima se može razgovarati.

On je tako odgovorio na pitanje novinara o istupanju poslanika Srpske radikalne stranke Aleksandra Šešelja u raspravi na Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope (PSSE) i o svom odgovoru na to.

Plenković je ocijenio da je današnji istup Šešelja "nastavak provokacija" koje su počele juče, tokom govora potpredsjednice Vlade Hrvatske Marije Pejčinović-Burić.

Premijer je dodao da je "jasno rekao hrvatski stav o tome šta misli o političkim ciljevima Srpske radikalne stranke, njihovim 'postignućima' u 1990-tim godinama, osđjenom ratnom zločincu Šešelju".

"Hrvatski stav je jasan, a to je da želimo razvijati odnose sa Srbijom, ali na način da rješavamo otvorena pitanja, da okrenemo novu stranicu, da bismo razvijali političke i ekonomske odnose. Ovo je nešto što me od strane njegove stranke nije iznenadilo", rekao je Plenković novinarima o Šešelju poslije rasprave, prenela je agencija Hina.

Poslanik SRS Aleksandar Šešelj rekao je danas u raspravi da PSSE "treba da se stidi" zbog prisustva premijera Hrvatske, saopštila je SRS.

On je Plenkovića nazvao "vođom neo-nacističkog režima u srcu Evrope u kojoj su Srbi građani drugog reda" i predsjednikom političke partije "čija je glavna ideologija etničko čišćenje", dodavši da bi "rukovodstvo Savjeta Evrope trebalo da se stidi".

Hrvatski premijer odgovorio je Šešečju u raspravi da je on primjer izreke da "jabuka ne pada daleko od stabla" i da je Hrvatska imala "tragediju" zbog politike njegovog oca Vojislava Šešelja i Slobodana Miloševića.

 

Пратите нас на

Коментари19

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније