Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: F.R. [ Beta ]

23. 06. 2018. 23:17   >>  23:05 7

"KOČE" FRANCUSKA I HOLANDIJA

Rampa u EU za pregovore s Albanijom i Makedonijom

Protiv otvaranja pregovora o pristupanju Makedonije i Albanije EU i dalje su Francuska i Holandija, rekao je danas grčki ministar inostranih poslova Nikos Kocijas na međunarodnoj konferenciji o bezbjednosti na grčkom ostrvu Rodosu.

Ministar je novinarima iznio da su najprije, zajedničkim pismom, Njemačka, Francuska, Holandija, Danska i Luksemburg "postavile problem integracije" Makedonije, ali i nekih drugih zemalja, koje, medjutim, nije naveo.

"U međuvremenu su se tri od tih pet zemalja, odnosno Luksemburg, Danska i Njemačka, povukle iz te grupe, te se one više ne protive toliko oštro, ali preostale su Holandija i Francuska", rekao je Kocijas, uz napomenu da je to bila glavna tema njegovog razgovora s kolegom iz Albanije Ditmirom Bušatijem na Rodosu.

Kocijas i Bušati već neko vreme pregovaraju o punoj normalizaciji odnosa Grčke i Albanije koje formalno još nijesu međusobno okončale Drugi svjetski rat, nijesu utvrdile zone eksploatacije zajedničkog, Jonskog mora, a imaju i manjinskih i drugih međusobnih problema.

Grčki izvori tvrde da bi paket-rješenje za sve to, bar podjednako istorijski važno koliko i nedavni grčko-makedonski sporazum, moglo biti postignuto već narednih dana, što bi olakšalo približavanje Albanije početku pregovora o prijemu u EU, o čemu će se iduće nedjelje razgovarati na samitu Unije.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније