Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Mina [ Objavio: O.Z. ]

23. 06. 2018. 16:12   >>  15:59 20

SJUTRA U BRISELU

Vučić i Tači o sveobuhvatnom rješenju

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i kosovski predsjednik Hašim Tači sastaće se sjutra na novoj rundi razgovora u Briselu.

Iz država Evropske unije najavljuju da će oni nastaviti rad na sveobuhvatnoj normalizaciji, razmotriti postojeće sporazume i razgovarati o novim koracima u pogledu intenzivnog perioda koji predstoji.

Vučić i Tači na novu rundu dijaloga o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine dolaze na poziv šefice diplomatije EU Federike Mogerini.

U delegaciji Srbije trebalo bi da se nađe i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, nezvanično saznaje Tanjug.

Bilateralni sastanak srpske strane sa šeficom EU diplomatije planiran je da se održi sjutra između 15 i 16 sati u sjedištu Evropske službe za spoljne poslove.

Nakon bilateralnih sastanka obje strane sa visokom evropskom predstavnicom za spoljnu politiku i bezbjednost, predviđen je trilateralni sastanak.

”Visoka predstavnica i predsednici nastaviće njihov rad na fazi dijaloga koja je posvećena sveobuhvatnoj normalizaciji, razmotriće postojeće sporazume, informisati se o postignum do sad i razgovarati o novim koracima u pogledu intenzivnog perioda koji predstoji”, najavljeno je iz Evropske službe za spoljne poslove.

Pred ovaj sastanak Tači kaže da je u pitanju "prvi sastanak završne faze" dijaloga. U Briselu nisu mogli da potvrde ovu Tačijevu najavu.

Istovremno iz Prištine poručuju da Tači u Brisel dolazi bez mandata kosovskog parlamenta da pregovara sa Beogradom.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da će na sastanku braniti poziciju Srbije, boriti se za svoju zemlju i narod i zalagati se za kompromis.

Пратите нас на

Коментари20

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније