Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

22. 06. 2018. 23:35 >> 23:23
6

SLJEDEĆE SEDMICE

Srbija otvara nova poglavlja u pregovorima sa EU

Savjet EU za opšte poslove razgovaraće u utorak u Luksemburgu i o politici proširenja EU i procesu stabilizacije i pridruživanja EU - Zapadni Balkan, najavio je danas Savjet navodeći da će u ponedjeljak, na marginama skupa, biti održana i Međuvladina konferencija Srbije i EU.


Srbija će na toj konferenciji, prema najavama iz Ministarstva za evropske integracije, otvoriti još dva poglavlja u pregovaračkom procesu, 13 (ribarstvo), i 33 (budžetske i finansijske odredbe).

Do sada je Srbija otvorila 12 od 35 poglavlja u pregovorima sa EU od kojih je dva privremeno zatvorila.

U utorak će o proširenju ministri EU razgovarati u svjetlu izvještaja Evropske komisije o Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji, Albaniji, BiH, Kosovu i Turskoj, a Savjet će usvojiti zaključke. 

Očekuje se da Savjet potvrdi svoje opredjeljenje za proširenje, kao i dalje ključnu politiku EU koja predstavlja strateško ulaganje u mir, demokratiju, prosperitet, bezbjednost i stabilnost Evrope.

Takođe se očekuje da Savjet potvrdi potrebu za poštenim i strogim uslovima i principom "po zasluzi", u kombinaciji sa kapacitetima EU da primi nove članice u skladu sa obnovljenim konsenzusom o proširenju koji je Evropski savjet potvrdio 2006. 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније