Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

17. 06. 2018. 09:53 >> 09:43
19

LJAJIĆ SMATRA

Podjela Kosova dobro, ali zakašnjelo rješenje

Ministar trgovine i telekomunikacija Srbije, Rasim Ljajić, ocijenio je da je podjela Kosova dobro, ali zakašnjelo rješenje protiv kojeg je i dobar dio međunarodne zajednice zbog negativnog uticaja na druge zemlje regiona.

Ljajić je za Blic rekao da vjeruje da bi Albanci "objeručke prihvatili" podjelu Kosova da je neko to rješenje ponudio prije 1999. godine.

On je rekao da zamrznuti konflikt kao rješenje kosovskog pitanja znači zamrzavanje evropskih integracija, stranih investicija, unutrašnjih reformi i modernizacije zemlje.

"To je opcija koja i te kako ima svoju cijenu ... i sa druge strane ne garantuje da će se naša pregovaračka pozicija popraviti u budućnosti", rekao je Ljajić i dodao da ta opcija zamrznutog konflikta donosi populističko očekivanje da bi pozicija mogla da se poboljša.

Prema njegovim riječima u rješavanju odnosa sa Kosovom realnost govori da vrijeme nije najbolji saveznik Srbije.


Пратите нас на

Коментари19

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније