Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

(B92)

12. 06. 2018. 22:41 >> 22:30
1

OŠTRE KRITIKE ZAEVU

"Dogovor Makedoniju gura u ambis"

Najveća opoziciona partija u Makeodniji, VMRO DPMNE, ocijenila je da je dogovor koji je, oko naziva imena države, premijer Zoran Zaev postigao sa Grčkom kapitulacija i poručila da ga neće podržati.

Lider te stranke Hristijan Mickoski je, na konferenciji za novinare, poručio da je dogovor o rješavanju spora oko imena Makedonije u kojem je, kako je rekao, Zaev prihvatio sve grčke zahtjeve "težak egzibicionizam na štetu države" i da "Makedoniju gura u ambis".

"Ako Zoran Zaev pokuša švercerski da proturi ovaj takozvani dogovor, ili kapitualciju u Sobranju, mora da bude svjestan da mora da ima obavezujući referendum, a na konsultativan", rekao je Mickovski, dodajući da će na tom referendumu glasati protiv.

On je ponovio je da su stavovi VMRO DPME poznati i nepromjenjeni i da "neće podržati promjenu ustava zbog promjene ustavnog imena Makedonije".

Mickovski je rekao da je dogovor sa Grčkom važno pitanje i da zato traži od premijera Zaeva da mu dostavi sporazum prije nego što ga potpiše sa premijerom Grčke Aleksisom Ciprasom.

Grčka i Makedonija postigle su sporazum o imenu Makedonije nakon spora dugog 27 godina. Novo ime bivše jugoslovenske republike biće Republika Sjeverna Makedonija.

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније