Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: N1, Objavio: I. P. ]

12. 06. 2018. 07:45 >> 07:42
19

ČEPURIN NAJAVIO

Moguće dublje uključuvanje Rusije oko Kosova

Ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Čepurin izjavio je da postoji mogućnost da se Rusija "još dublje uključi" u rješavanje kosovskog problema, ako takvi predlozi budu stizali.

 

Čepurin je u autorskom tekstu za list "Politika", povodom Dana državnosti Rusije, ocijenio da se Beograd, kada je Kosovo u pitanju, "nalazi pred ultimativnim pritiskom tradicionalnih srbomrzaca", a da je Moskva bila i da će biti na strani Srbije.

"Naš stav ostaje nepromijenjen - podržaćemo onu odluku koju će Srbija i sprski narod smatrati prihvatljivom za sebe. Polazimo od toga da je pravni osnov za dogovor - Rezolucija Savjeta bezbjednosti", naveo je ruski ambasador.

On je istakao da se u posljednje vrijeme neopravdano izvode paralele između Kosova i Krima, jer su to "dvije potpuno različite priče", s obzirom da se Krim odvojio u skladu sa Deklaracijom UN iz 1970. godine.

"Pitanje Krima je zatvoreno definitivno. Krim je Rusija, a Kosovo je Srbija. To nije samo parola, to je pravna realnost koja mora da se poštuje", ocijenio je Čepurin.

Govoreći o dobrim odnosima Rusije i Srbije, on je naveo da oni datiraju od nastanka ruske države u 10. vijeku i dodao da se oni sada temelje na odnosima od povjerenja rukovodstva država, ekonomskim vezama i viševjekovnom kulturnom i duhovnom jedinstvu.

Пратите нас на

Коментари19

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније